Gillar du automatisering och vill vara på en arbetsplats som bidrar till samhällsnyttan? Har du erfarenhet av automation och molntjänster, och känner dig redo för nya utmaningar på en arbetsplats där du får möjlighet att utvecklas? Skatteverket har en av Sveriges största IT-avdelningar med en komplex miljö, där du får jobba i verktyg som VMware vRealize Automation och Micro Focus Operations Orchestration. Vi blir fler och söker nu efter utvecklare inom automation och molntjänster.

Din vardag

Dina arbetsuppgifter som automationsutvecklare på Skatteverkets IT-avdelning innebär att du får jobba med den senaste tekniken inom IT-infrastruktur och utveckling. I en agil miljö kommer du att arbeta med ledande automationsverktyg som tillsammans med andra verktyg, t.ex. Puppet, Satellite, mfl., bygger upp Skatteverkets privata moln. I rollen bidrar du till att effektivisera processer och rutiner i en storskalig IT-infrastruktur.

IT-avdelningen som består av cirka 800 medarbetare ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll. Här erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter och en chans att utvecklas mot ett stort antal roller inom en bred och varierad IT-miljö. Gruppen du tillhör består av cirka 7 medarbetare och den ingår i en sektion bestående cirka 30 medarbetare.

Vem är du?

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:                                                                                                                                                            

  • Ha förmåga att arbeta självständigt
  • Ta initiativ och vara driven
  • Ha god samarbetsförmåga

Du ska även ha:

  • En relevant högskoleutbildning alternativt annan för tjänsten relevant utbildning
  • Erfarenhet av automatisering och molntjänster
  • Erfarenhet av programmering

Det är önskvärt om du har erfarenhet av automatiseringsverktyg. Övrigt önskvärt är erfarenhet av provisioneringsverktyg som Puppet, Ansible eller motsvarande. Erfarenhet av container-teknologier, som Docker, Kubernetes, OpenShift eller motsvarande är också önskvärt. Erfarenhet av agilt arbete, DevOps eller CI/CD, samt vana av standardiserade processer och arbetsflöden inom automatisering är önskvärt.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning. Det innebär att du måste vara svensk medborgare.

I denna rekrytering samarbetar Skatteverket med Dev Search. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Erik Robertsson, 076 000 18 66. Urval sker löpande.

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

skatteverket.se/jobb kan du läsa mer om exempelvis fördelar med att jobba hos oss och hur det går till när du söker jobb.

Välkommen med din ansökan!

Passar vi dig?

Skatteverket är till för alla i samhället. Vårt uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle för privatpersoner och företag och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för våra kunder i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Kontakta mig för mer information

Ansök utan CV