I Mars 2018 lanserade Wise IT sitt första specialistvarumärke – Dev Search. Tanken bakom varumärket var då att skapa en plats och ett forum för utvecklare som vill byta jobb, och som även villha stöttning i vilka karriärvägar hen kunde gå. Nu har det gått en tid sedan lanseringen och det har varit en tid av firande, innovation och även utmaningar 

augusti började den nya affärsområdeschefen Heidi Tangnäs och den nya Team lead Alexandra Örnhall, på Dev Search och Wise IT. De är redan i full fart med att utveckla affären, jobba med varumärkesstrategi och bygga ett hållbart och fungerande team.  

”Anledningen till att jag valde att börja på Wise IT, och mer specifikt Dev Search, var möjligheten i att få vara med på en tillväxtresa, bygga en affär och få grotta ner sig i något av det svåraste vi kan rekrytera – nämligen utvecklare. Sen är det något speciellt med den här platsen och personerna jag fick träffa under rekryteringsprocessen berättar Heidi.  

Både Dev Search och Wise IT är en del av Wise Group – en koncern som tror att framgångsrika företag byggs av passionerade människor. Wise Group tror på att människor som får använda sin fulla potential mår bättre – och kan då förändra världen.  

”Att ha en stor koncern som är experter på rekrytering och har utvecklingsmöjligheter gör att jag i min roll, men även mina anställda, erbjuds kompetensutveckling och långsiktigt kommer kunna stanna kvar inom gruppen. Sen tycker jag det är spännande att Wise IT valt att satsa på både kulturen och ledarskapet.  Det är viktiga grundstenar för att kunna utveckla team med trygga och självsäkra kollegor ” säger Alexandra när hon berättar om vad som fick henne att tacka ja till Team lead tjänsten på Dev Search  

 ”Tillsammans bygger vi affärer och skapar relationer – som de entreprenörerna vi är och även vill vara! 

 Både Heidi och Alexandra berättar att den största utmaningen med Dev Search är nischen på affären. Att arbeta med det svåraste av det svåraste är inte enkelt, och de behöver bygga ett team som verkligen brinner för att skapa relationer med utvecklare – samtidigt som de brinner för att göra affärer och vill utvecklas som individer.  

Vi måste vara världsbäst på att bygga relationer – det är lite a och o i den här branschen.” säger Heidi när jag frågar som är viktigt för att klara sig i rekryteringsbranschen.   

Fokuset framåt kommer bli att bygga teamet och att utveckla det nya Dev Search. Heidi och Alexandra är båda överens om att rekryteringskonsulter och researcherna på Dev Search behöver arbeta rådgivande för att hjälpa kunderna i deras nuläge och tillsammans med kunderna lägga planen framåt.  

”Vi behöver våga vara tydliga och visa att vi är experter på området” säger Alexandra. ”För att lyckas hjälpa fler utvecklare vidare i karriären och även hjälpa företag att få rätt person på rätt plats snabbare så kommer vi titta internt på hur vi ska arbeta. Vi har redan nu börjat med något vi kallas ”MOB-search”. Det betyder att vi gör punktinsatser för att utöka vårt nätverk och hjälpa teamet att hitta kandidater som passar för de uppdrag vi har ute nu.”  

En rekryteringskonsult sitter ofta själv i sin roll, och det är något Alexandra och Heidi vill ändra på.  

Även om rekryteringskonsulter ofta brinner för sina egna uppdrag och att bygga sina egna nätverk så tror jag vi behöver bygga ett team som vill hjälpa varandra. När vi arbetar med svåra uppdrag så behöver vi finna trygghet och energi hos varandra. Vi blir inte så sköra i vårar roller om vi är fler som hjälps åt. Vi blir helt enkelt mer agila”  

Framtiden ser ljus ut 

Just nu söker Dev Search fler rekryteringskonsulter och researchers som kommer få vara med och påverka bolaget och varumärkets färg och form. Dev Search söker medarbetare som vill bygga en affär tillsammans med Heidi och Alexandra.  

Entreprenörskap är viktigt och något vi verkligen brinner för. Nya idéer och tankar är alltid välkomna och som rekryteringskonsult och researcher intern på Wise IT och Dev Search får man inte bara möjligheten att utvecklas i sin roll, utan även få vara med och driva innovativa idéer i en tillåtande miljö berättar Heidi med ett leende på läpparna.  

Vill du bli en del av Dev Search? Läs mer om tjänsterna vi söker här.