Rekrytera iOS Utvecklare

Möjligheterna för att arbeta med iOS utveckling har varit väldigt stora under en längre tid. Endast sedan lanseringen av den första iPhonen har appstore blivit hem till miljontals applikationer inom allt från spel till shopping. Större företag har det senaste decenniet insett vikten av att vara tillgänglig genom applikationer. Därav utforskas ständigt möjligheterna till att skapa appar antingen för att förenkla och erbjude tjänster till deras kunder, men även för att skapa en bättre upplevelse för deras egna anställda.

När det kommer till iOS utveckling är det aningen begränsat till vad man kan göra. Då apple är kända för att hålla kvar sina kunder inom sitt varumärke är detta även fallet inom deras utveckling då de vill att iOS utvecklare ska använda deras utvecklingsgränssnitt Xcode samt deras förenklade språk Swift. Trots detta är plattformen som apple erbjuder väldigt öppen för andra språk än endast Swift.

Likt andra utvecklare ansvarar iOS utvecklare för att ställa krav på efterfrågan, bygga koden, testa produkten samt att underhålla applikationen. Det som är unikt för iOS utvecklare är att de utvecklar till en specifik sorts enhet och måste därav ha förstålse för hur iOS fungerar. Genom att alltid testa nya appar och hålla sig uppdaterad till de senaste iOS versionenerna kan iOS utvecklare på ett kreativt sätt kunna skapa nya funktioner och implementeringar som skapar bättre applikationer.

Vill du kontakta oss?

Är du intresserad av att anlita oss på Dev Search? Vi hjälper dig att rekrytera utvecklare inom backend och frontend, specialister inom DW/BI-databas, mjukvaruarkitekter samt ledarroller som t.ex. CTO och utvecklingschef. Varmt välkommen att kontakta oss!