Rekrytera Android Utvecklare

Även fast android inte fått lika mycket uppmärksamhet som ordet apple de senaste åren betyder det absolut inte att den inte tar lika stor marknadsdel. Android används idag av flera stora varumärken som exempelvis Huawei och Samsung och nästan alla applikationer som görs på iOS först överförs nästan direkt till android. När det kommer till utvecklingen är även android mer öppen för anpassning och då plattformen som erbjuds är open-source är möjligheterna oändliga i jämförelse med apples Xcode.

Vad jobbar android utvecklare med?

Android utvecklare har sin bakgrund inom Java då det praktiskt taget är omöjligt att koda inom android utan att ha kunskap inom Java. Detta gör android utvecklare väldigt relevanta då Java är ett språk som används i flera andra system inom större företag och koncerner. Under deras arbete jobbar de främst inom Android Software Development Kit (SDK) som innehåller ett extensivt set av verktyg som stöd för utvecklingen. Till exempel kan de använda emulatorer för att exekvera sina appar, eller genomföra testning av sin kod genom debuggers. Google och android jobbar konstant med sin egna utveckling och arbetar aktivt för att alltid erbjuda hjälp till de som utvecklar android applikationer. På grund av detta använder många android utvecklare sig utav de hjälpmedel som android erbjuder för att förenkla deras arbete.

Behöver du anställa en android utvecklare?

Behovet av att anställa en android utvecklare kan vara minimal om man inte behöver utveckla en android app. Dock så ska man alltid ta till ställning till att en erfaren android utvecklare förmodligen har längre erfarenhet av utveckling och kan därmed komma med bra åsikter kring hur applikationer relaterar till andra system inom företaget. Innan man bestämmer sig för att gå vidare i processen för att rekrytera en android utvecklare ska man ta ställning till vad denna rollen kommer innebära samt vilka uppgifter den kommer ansvara för. Vi på Dev Search hjälper till med denna process för att den ska bli så smidig som möjligt.

Vill du kontakta oss?

Är du intresserad av att anlita oss på Dev Search? Vi hjälper dig att rekrytera utvecklare inom backend och frontend, specialister inom DW/BI-databas, mjukvaruarkitekter samt ledarroller som t.ex. CTO och utvecklingschef. Varmt välkommen att kontakta oss!